In de laatste thuiswedstrijd werd met schitterend weer de wedstrijd tegen Vlug & Vaardig uit Amsterdam gespeeld. In de uitwedstrijd werd toen onnodig verloren met 11-10. En vandaag was het helaas niet anders.

Olympia leek in het begin af te stevenen op een zeker lijkende overwinning. Met vooral een in vorm terug kerende Andre werd er uitgelopen van 2-0 naar 5-1. Toen het 5-3 werd en daarna weer 7-3 zat Olympia lekker in de wedstrijd en was er geen vuiltje aan de lucht. Met Amsterdamse bluf en doorzettingsvermogen kon Vlug & Vaardig de ruststand nog net bepalen op 7-4.

Als Olympia gewoon doet wat het deed in de eerste helft moet de overwinning geen probleem zijn. Alleen als het scoren op 2 doelpunten na van 1 vak moet komen en het andere vak ze te makkelijk door laat. Dan ga je tegen de lamp lopen. Domme schotkeuzes, verdedigend te weinig druk bracht het kwalitatieve mindere Vlug & Vaardig helemaal terug in de wedstrijd. Wat je Vlug & Vaardig mee moet geven is dat zij veerkracht en doorzettingsvermogen lieten zien. En dan wordt het ineens na een 7-3 tussenstand in eens een 7-8 achterstand. En dan gaat Vlug & Vaardig natuurlijk geloven. Na 8-8 werd het dan nog 10-8. Dit gaf wat hoop. Maar als er dan niet genoeg druk wordt gegeven op hun afstandsschot staat het gewoon weer 10-10. Andre en Joey antwoordde met hetzelfde kunstje. En hiermee was met 12-10 het verschil weer hersteld. Vanaf dit moment werd het niet alleen lastig, maar gingen we ook veel minder goed spelen. Weer werd de druk niet gegeven op het afstandsschot en tel daarbij een niet handige verdedigende actie bij de middenlijn daarbij op en dan staat het weer 12-12. Met Pjotr binnen de lijnen hoop je verdedigend op weer wat meer druk, maar helaas kreeg ook hij geen grip op de heer. Na 7-8 was het met 12-13 de tweede achterstand. Met nog 7 minuten te spelen niets aan de hand, mits Olympia gewoon korfballend doet wat zij kan. Helaas gebeurde verre van dat. Schoten onder hoge druk, veel te ver en het verkeerde moment. Dit maakte dat Olympia na de 13-13 zes minuten voor tijd Vlug & Vaardig te veel extra aanvalstijd schonk. Dan is het wachten op….. En dit gebeurde ook. Pjotr was te gretig en stapte te veel in op zijn tegenstander in de korfzone. Strafworp. De veelvoudig scorende heer pakte dit buitenkansje met beide handen aan. Resultaat een hele zure 13-14 nederlaag.

Nu rest ons nog een allerlaatste wedstrijd van dit korfbalseizoen. Een korfbalseizoen waar er velen snakken naar het einde. Laten we er met zijn allen nog een hele leuke laatste wedstrijd van maken tegen t’Capproen in Hellevoetsluis.  Om daarna leuk af te sluiten met pizza en een escape room.

Het wordt volgend weekend een weekend van afscheid nemen. Na het vroegtijdig stoppen van Mitchel, de zwangerschappen van Esmay en Naomi en het lang moeten missen van Tanya ivm een zware knieblessure. Gaan we volgend weekend ook afscheid nemen van een groot aantal spelers in de selectie. In het tweede nemen Jason, Shane, Peter, Shelly, Eline en Nadine afscheid. En in het eerste nemen Joey en Lennart afscheid. Een aderlating voor de vereniging. Ook stopt Lorenz met zijn hoofdtrainersschap en Diny als teambegeleidster. Hopelijk zien we het liefst iedereen en anders een aantal nog terug bij de vereniging. Er rest ons niets dan op een leuke en mooie manier afscheid te nemen volgende week.

De wedstrijd van het eerste tegen t’Capproen vangt aan om 15.30 uur in Hellevoetsluis. De wedstrijd van het tweede tegen Kinderdijk 3 in Alblasserdam vangt aan om 17.00 uur.