Met ’t Capproen in Hellevoetsluis had Olympia een leuke seizoen afsluiter. Met een afwezige Lottie, maar met A junior Fenne Oranje in de basis startte de wedstrijd om 16.00 uur. ’t Capproen werd voor aanvang door het in grote getale aanwezige publiek getrakteerd op geel blauwe fakkels vanwege de behaalde promotie naar de derde klasse als nummer twee in de poule.

Dit gaf ’t Capproen een duidelijke boost. De doelpunten vielen snel voor hun in het begin. Binnen no time stond het 3-0. Enerzijds omdat ’t Capproen zuiver schoot, maar anderzijds omdat Olympia zijn scherpte nog moest vinden. Het afstandsschot van Iwan van de Wacht was voor Olympia het startsignaal om mee te doen in de wedstrijd. Van 4-1 werd het 4-3 en was het gewoon weer een wedstrijd. Het was hier en daar een behoorlijk fysiek duel, maar dat gaf aan dat ondanks dat het een wedstrijd was waar het nergens meer om ging. Beide ploegen er nog een leuke pot van wilde maken. ’t Cappoen teerde duidelijk nog op hun snelle 3-0. En kon dit verschil behouden met 6-3, maar Olympia had een lekkere vibe in de ploeg. Dit maakte dat Olympia met 6-5 en 7-6 in de wedstrijd bleef. Jammer dat ’t Capproen drie verschil weer herstelde naar een ruststand van 9-6.

Je voelde dat het best mogelijk was vandaag. Olympia toonde veerkracht en liet het koppie niet hangen. Ook niet toen ’t Capproen een 10-6 voorsprong nam. Olympia herstelde naar 10-9. Zou het  kwartje de goede kant op vallen voor Olympia.  Bij 11-10 en 12-11 kon het, maar ’t Capproen liep uit naar 14-11. Als Olympia wat wilde moest het nu echt gebeuren. Een strijdbaar Olympia maakte er 14-12 van. Helaas scoorde ’t Capproen de 15-12 een minuut of drie voor het einde. Nu werd het  toch wel moeilijk. En dat bleek. Leuk was dat de afscheid nemende Lennart Orgers nog het laatste doelpunt voor zijn rekening nam. Met een 15-13 eindstand kon een goed voor de dag komend Olympia vrede hebben. We werden door onze gastheren nog getrakteerd op een drankje. Als bedankje voor een leuke wedstrijd en ter ere van hun hun promotie.

Na de wedstrijd snelde de Olympia selectie naar Rotterdam om een gezellig hapje te eten en een escaperoom met elkaar te doen . De afscheid nemende spelers, Diny en Lorenz werden nog even in het zonnetje gezet. Zo werd het seizoen met de selectie leuk af gesloten.

Zo dat was het dan. Korfbalseizoen 2021/2022 is klaar. Een lang seizoen die bij ons werd geteisterd door tussentijdse opzeggingen, zwangerschappen en blessures. En waar ook nog eens dat ellendige Corona  roet in het eten gooide begin van het zaalseizoen. En toch is Olympia er nog en toch werd er het beste van gemaakt. Volgend seizoen vinden er een hoop wijzigingen plaats. Zo komen Sjoerd (terug van Sporting Delta), Jermain, John, Marjolein,  A junioren Mike, Jordi,, Ferry, Fenne, Evi, Romy en Dilara de selectie versterken. En niet onbelangrijk. Aldo gaat het stokje aan het roer overnemen van Lorenz.   Met deze frisse wind gaat Olympia weer bouwen aan een selectie die gaat proberen het maximale uit zichzelf te halen. Hang met elkaar de slingers op en go4it!

Tot volgend seizoen.