• Olympia 1 trapte dit weekend de zaalcompetitie af met de uitwedstrijd tegen het Rotterdamse WION. Het gehavende 1e – met Fenne, Nienke en Pjotr geblesseerd op de bank – is gelukkig versterkt met Lottie en Naomi. Al snel na het eerste fluitsignaal liet WION 1 zien waarom zij één van de titelfavorieten is in de poule. De zuivere afstandsschoten vielen bij bosjes door de korf en pas met de 5-1 scoorde Andre het eerste Olympia-doelpunt met een mooi afstandsschot achter de korf.

    Echter bleven vrijwel alle spelers van WION erg zuiver, waardoor de achterstand snel verder opliep. De in totaal vijf doelpunten van Olympia-topscoorder Andre en drie doelpunten van Sjoerd konden deze achterstand niet goedmaken. Het lukte Olympia helaas niet om onder de voortdurende druk van WION uit te korfballen, waardoor de andere Olympianen helaas niet tot scoren kwamen. Wel hebben we vanaf de zijlijn toch nog enkele mooie aanvallen kunnen zien, waarbij Olympia goed vrijkwam wanneer werd ingespeeld op verdedigingsfouten van WION.

    Na 60 minuten floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 29-8. Volgende week ontvangt Olympia 1 Trekvogels om 19.00 uur in Sporthal Olympia en dan kan zij de in deze wedstrijd opgedane ervaring inzetten om het dat andere Rotterdamse team erg moeilijk te maken.