• Over Olympia

    Korfbalvereniging S.C. Olympia werd op 19 juni 1958 opgericht als De Blauwe Treffers. Sinds 1963 draagt zij haar huidige naam na te zijn opgegaan in omnisportvereniging Olympia: een vereniging voor voetbal, handbal en korfbal. Vanaf 1979 gingen de drie onderdelen hun eigen weg en ontstond Korfbalvereniging S.C. Olympia.

    In al die jaren is Olympia regelmatig verhuisd. Begonnen aan de Sportlaan, via sportpark de Brug naar sportpark Oostbroek en sinds april 2012 weer terug naar sportpark De Brug. Hier aan het Atletiekpad liggen Olympia’s kunstgrasvelden en staat Sporthal Olympia, waar Olympia haar zaalwedstrijden speelt. Bovendien beschikken we hier over een prachtige kantine met zicht op de velden en de zaalvloer van de sporthal.

    In het veldseizoen (buiten), dat loopt van maart t/m juni en augustus t/m november, spelen en trainen de leden van Olympia op het veld aan het Atletiekpad op sportpark de Brug, nabij de Spijkenissebrug. 

    In het zaalseizoen (binnen) van november t/m februari wordt gespeeld en getraind in sporthal Olympia eveneens gevestigd op het Atletiekpad op sportpark de Brug te Spijkenisse.